5食5知道 水蛇粥&顺德菜 任你点 -k8.game

k8.game

5食5知道 水蛇粥&顺德菜 任你点

663513美食&下厨

今日星期六假期天,呵呵!一日就落大雨,搞到早上都无今晚噶菜(ps:中午已经有菜),一于去附近噶荣生集北水蛇粥试吓啦!开头见到果度以为系外省菜,哈哈,原来入到去有顺德菜食架,甘又有岩噶广东粤菜叹啦,价钱方面比较大众化三十几蚊左右一个菜啦!!!
有门口大头相,有几间店噶,有黄沙一间、系光孝路一间、怡乐路一间,共三间!
上菜牌,问左个楼面姐姐,你呢度有冇精选菜或者招牌菜介绍吓甘啊,距话顺德菜系我地呢度噶招牌,你可以试吓顺德煎鱼饼比较多人点,口感好又香又脆,好甘我记住距先,一阵再一齐落单啦,总共点左5个菜全部系顺德菜冇点水蛇粥谂住吓屋企老人家5得食,下次再同朋友去试吓!
因为当时去得算系比较早6点松d左右啦,上菜算系比较快,大概7点开始就多人啦,会上菜上得慢,要等15-20分钟5定!
上图第一个上噶就系白灼竹肠,大大条竹肠“好肥”,不过5知系米因为个厨师未够时间呢,好难咬,所以要打包反屋企再整过低面铺左大豆芽菜,屋企人冇一个人食,因为觉得5熟好大“臭菁味”果种味好难顶
第二个上噶就系酱爆猪脸肉,呢个其实我就真系好食,因为好地方有,所以冲距噶爽就整反个啦,味道就更系微中带辣并爽滑脸猪肉啦,呢个几掂
第三个酱爆墨鱼仔,因为我自己比较仲意食所以就更5放过距啦,一于酱爆墨鱼仔,不过好似味道比辣味盖住d鲜味不过不失,自己觉得麻麻地9
第四个就系我的全家人最爱深井烧鹅,睇个卖相就非常之得,但是食落去就皮淋噶,味偏淡,5够突出鹅味,我就更系同老细讲话个鹅皮5脆噶,个老细答岩岩烧起架,我就觉得怀疑岩岩烧起5系应该仲脆噶咩???亦都系不过不失啦,可以再次试多次噶;希望下次再去无失望啦
第五个就要隆重介绍吓,觉得个顺德煎鱼饼几好食啵,煎到金黄色低面,份量仲几大件架,咬落去又几爽口,食左之后慢慢分析,有果皮全鲮鱼肉做噶,比起我之前去过几间食过噶算吓比较真材实料,算个楼面姐姐无介绍错啦,下次去仲会继续点,最满就系呢个啦!
最后出场当然系白饭一个,砵仔蒸饭,用噶米都算可以,但是5知点解我屋企个个食都无问题,我就黑仔咯,遇岩果个系“肾”噶饭未熟悉,有d生生地,呵呵。。。。。。照食啦,无谓浪费食物,粒粒楷辛苦

总结:价钱还合理,味道还可以,会继续帮衬!
精选回帖
3楼
点解主角水蛇粥未见到的?
全部回帖
沙发
刚刚烧鹅是不脆的
板凳
milkshiu:
今日星期六假期天,呵呵!一日就落大雨,搞到早上都无今晚噶菜(ps:中午已经有菜),一于去附近噶荣生集北水蛇粥试吓啦!开头见到果度以为系外省菜,哈哈,原来入到去有顺德菜食架,甘又有岩噶广东粤菜叹啦,价钱方面比较大众化三十几蚊左右一个菜啦!!!有门口大头相,有几间店噶,有黄沙一间、系光孝路一间、怡乐路一间,共三间!上菜牌,问左个楼面姐姐,你呢度有冇精选菜或者招牌菜介绍吓甘啊,距话顺德菜系我地呢度噶招牌,你可以试吓顺德煎鱼饼比较多人点,口感好又香又脆,好甘我记住距先,一阵再一齐落单啦,总共点左5个菜全部系顺德菜冇点水蛇粥谂住吓屋企老人家5得食,下次再同朋友去试吓!因为当时去得算系比较早6点松d左右啦,上菜算系比较快,大概7点开始就多人啦,会上菜上得慢,要等15-20分钟5定!上图第一个上噶就系白灼竹肠,大大条竹肠“好肥”,不过5知系米因为个厨师未够时间呢,好难咬,所以要打包反屋企再整过低面铺左大豆芽菜,屋企人冇一个人食,因为觉得5熟好大“臭菁味”果种味好难顶第二个上噶就系酱爆猪脸肉,呢个其实我就真系好食,因为好地方有,所以冲距噶爽就整反个啦,味道就更系微中带辣并爽滑脸猪肉啦,呢个几掂第三个酱爆墨鱼仔,因为我自己比较仲意食所以就更5放过距啦,一于酱爆墨鱼仔,不过好似味道比辣味盖住d鲜味不过不失,自己觉得麻麻地9第四个就系我的全家人最爱深井烧鹅,睇个卖相就非常之得,但是食落去就皮淋噶,味偏淡,5够突出鹅味,我就更系同老细讲话个鹅皮5脆噶,个老细答岩岩烧起架,我就觉得怀疑岩岩烧起5系应该仲脆噶咩???亦都系不过不失啦,可以再次试多次噶;希望下次再去无失望啦第五个就要隆重介绍吓,觉得个顺德煎鱼饼几好食啵,煎到金黄色低面,份量仲几大件架,咬落去又几爽口,食左之后慢慢分析,有果皮全鲮鱼肉做噶,比起我之前去过几间食过噶算吓比较真材实料,算个楼面姐姐无介绍错啦,下次去仲会继续点,最满就系呢个啦!最后出场当然系白饭一个,砵仔蒸饭,用噶米都算可以,但是5知点解我屋企个个食都无问题,我就黑仔咯,遇岩果个系“肾”噶饭未熟悉,有d生生地,呵呵。。。。。。照食啦,无谓浪费食物,粒粒楷辛苦总结:价钱还合理,味道还可以,会继续帮衬!
今日星期六假期天,呵呵!一日就落大雨,搞到早上都无今晚噶菜(ps:中午已经有菜),一于去附近噶荣生集北 ...
不错不错,好想吃哦!
weebs:
刚刚烧鹅是不脆的
其实个老细答岩岩烧起噶鹅5会5脆噶啵,我都想知其实岩岩烧噶鹅系到底脆定淋身架,我系出面街入去点烧鹅之前系入面已经座左差5多半个钟头啦,甘样脆皮要等几耐先至会脆啊?
anly:
本身开头系冲住水蛇粥去食噶,但是老人家话见到有顺德菜系钟情d,甘就食左顺德菜,下次再食水蛇咯
好妈妈母婴之家:
不错不错,好想吃哦!
多谢支持
8楼
不错不错,好想吃哦!  
等我感冒好了就去品尝
鱼饼岩我口味!!
10楼
流口水啦!太诱人了
11楼
大玥玥:
鱼饼岩我口味!!
得闲去食先
12楼
anly:
系罗,系罗,我还想听听对水蛇粥有什么评价呢。。。
13楼
烧鹅同鱼饼卖相好好~
14楼
流口水。。。。
猜你喜欢

萝岗首家高逼格酒楼—中西名菜

【马骑牛食记】海门鱼仔店!生腌血庵无得弹!点得太少啦!

澳门esprit outlet超抵啊!

我已经关门了,还不行,究竟想我点??

热点推荐

美食特种兵勇闯柳州 两天两夜吃玩不停

天河扛不住?有盘大降价至6字头

老公去惠州见前女友 瞒我话陪同事去玩

增城72house民宿撒欢 户外烧烤吃爽了

44岁二婚试管二胎 一次成功报喜了!

25号发工资公司快倒闭?大家几时发?

消暑夏日靓汤 冬瓜薏米红萝卜猪骨汤

广州神农草堂博物馆 拍照好出片!

孩子和同班男生早恋 应该怎么处理?

健康美味无午餐肉 自己做的更放心

博物馆奇妙之旅 带娃打卡南越王博物院

两天连续吃了三餐客家菜 吃腻了

打卡汕头南澳岛 蓝天大海景色很不错

查看更多热点 >
"));
网站地图